Природний газ в США подорожчав до максимуму з 2011 року

Понеділок, 27 січня 2014, 20:53

Ціни на природний газ в США зросли до своїх максимальних значень з 2011 року на тлі збереження холодної погоди і збільшення опалювальних витрат.

Про це повідомляють "Вести.ru".

Як наголошується, заморозки які встановилися на більшій частині території США на початку січня, не відпускають американців.

За оцінками експертів Commodity Weather Group, січень 2014 року стане найхолоднішим в історії метеоспостережень в 48 штатах США за останні 100 років.

Реклама:

За інформацією видання, близько 49% сімей в США використовують природний газ для опалення своїх будинків. Через холоди різко зросло споживання природного газу. У період з 31 жовтня 2013 року по 17 січня 2014 року в США було зафіксовано різке зниження запасів природного газу.

За оцінками Управління з енергетичної інформації при Міненергетики США, в даний період зниження запасів на 50% перевищило 5-річний середній показник скорочення резервів. У цілому загальний рівень запасів природного газу в США в січні виявився на 13% нижче 5-річного середнього значення.

Ф'ючерси на природний газ з постачанням в березні зросли до позначки 4,9 долара за мільйон БТЕ. Котирування контрактів на природний газ з постачанням в лютому зросли до 5,07 доларів за мільйон БТЕ. Останній раз дані рівні відзначалися в кінці 2011 року.

За прогнозами синоптиків, в найближчі тижні в США збережеться холодна погода. На початку січня ряд експертів оцінили можливий збиток для американської економіки від морозів у розмірі 5 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!