Росія і ЄС обговорюють угоди щодо "Південного потоку"

П'ятниця, 24 січня 2014, 13:05

Робоча група Росії та Єврокомісії щодо газопроводу "Південний потік" обговорює не перегляд міжурядових угод РФ з країнами ЄС, а відповідність цих угод До законів ЄС.

Про це заявив постпред Росії при ЄС Володимир Чижов, пишуть  "Весті.Економіка".

"По "Південному потоку" відбулося засідання робочої групи, в якому брали участь з російської сторони заступник міністра енергетики Анатолій Яновський, з єесівської - генеральний директор Єврокомісії з енергетики Домінік Рісторі. Вони обговорили шляхи подальшої роботи. Будуть ще зустрічатися", - зазначив Чижов.

"Конкретну дату, наскільки я розумію, вони ще не визначили. Це залежатиме від готовності обох сторін", - додав постпред.

Реклама:

"Сенс того, що обговорюється, - це не скасування, зрозуміло, і не перегляд існуючих міжурядових угод між Росією і шістьма країнами - членами ЄС, по території яких пройде "Південний потік" і які є партнерами в цьому проекті.

Мова йде про те, щоб подивитися, як зобов'язання цих країн за цими міжурядовими угодами і по єесівського законодавству, тобто по Третьому енергопакету, можна поєднати.

Завдання непросте, оскільки, на перший погляд, ці зобов'язання розходяться. Ці шість країн колективно звернулися до Єврокомісії з проханням представляти їх інтереси. Чесно кажучи, питання не горить, тому що будівництво триває, воно ще триватиме якийсь час" , - підкреслив Чижов.

При обговоренні питання можуть відбутися і окремі експертні зустрічі, але в самій робочій групі сторони представляють Яновський і Рісторі, уклав Чижов.

Як відомо, Україна виступає проти будівництва "Південного потоку": вона вважає, що Росії потрібно будувати не нові газопроводи, а вкластися у ремонт української ГТС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: