"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Автобаза Януковича витратила 1,3 мільйона на охорону

Вівторок, 14 січня 2014, 13:12

ДО "Автобаза Держуправління справами" за результатами тендеру уклала угоду з ДП "Агентство Професійної Безпеки "Сокіл" на послуги з охорони чотирьох об’єктів автобази за 1,3 млн гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, упродовж року "Сокіл" охоронятиме об’єкти по вулицях Петрівська, 12-28; Куренівська, 16-д; Заболотного, 15; а також базу "Дельфін" (Труханів острів).

Послуги приватних охоронців оплачуватимуть з державного бюджету.

Реклама:

Згідно з документацією конкурсних торгів, у вартість замовлення окрім основних витрат на зарплату й сплату податків, входять також витрати на підготовку спеціалістів та придбання спецодягу та спецобладнання для охоронців, їхнє прання і хімчистка.

Власником агентства "Сокіл" є ПП "Сапсан-1". Засновником фірми і її першим директором був Олександр Геннадійович Насонов, пізніше фірму переписали на зареєстровану з ним за однією адресою Валентину Насонову.

Єдиними конкурентом "Сокола" на цьому тендері було ПП "Атлант", незмінним власником і директором якого є Геннадій Насонов, також упродовж багатьох років зареєстрований за однією адресою з вказаними вище Насоновими.

Згідно з даними ЄДР, у "Сокола", "Сапсана" і "Атланта" один телефон на трьох: 422-99-08. У перших двох фірм це офіційний контактний номер телефону, у третьої - факсу.

Минулого року автобаза ДУСі також замовляла охорону у "Сокола" за ідентичну суму. Єдиним конкурентом тоді було ДП "Вікінг" ТОВ "Атлант", співвласником котрого до січня 2012 р. також був Геннадій Насонов.

На 2012 р. автобаза наймала охоронців у самого "Вікінга" за 1,2 млн гривень. На момент укладення угоди Насонов усе ще був співзасновником фірми, при цьому єдиним конкурентом на торгах було "Агенство професійної безпеки "Беркут" - дочірнє підприємство "Сапсан-1". Більш того, вказана в протоколі адреса "Беркуту" співпадала з адресою прописки Насонових.

В 2011 році охоронці автобази ДУС коштували 1,19 млн гривень, в 2010 - 1,08 млн гривень, в 2009 - 1 млн гривень. Тоді послуги також надавали фірми, контрольовані сім’єю Насонових.

Таким чином за шість років фірми виграли тендерів на 7,07 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!