Facebook звинувачують у несплаті податків в Ірландії

П'ятниця, 6 грудня 2013, 13:15

Найбільша в світі соцмережа Facebook використала "подвійну ірландську" схему відходу від податків, що дозволило її ірландському підрозділу за підсумками 2012 року заплатити 1,9 мільйона євро податків при виручці в 1,79 мільярда євро.

Про це пише "Прайм" з посиланням на Financial Times.

Згідно із фінансовою звітністю, Facebook Ireland Limited, в якій працюють 382 людини, отримала за підсумками 2012 року близько 1,75 мільярда євро виручки. Потім зробила відрахування своєї "материнської" компанії Facebook Holdings Limited, також зареєстрованої в Ірландії, за користування інтелектуальними правами на технологічну платформу.

У підсумку, Facebook Ireland Limited отримала збиток до оподаткування у розмірі 626 тисяч євро. При цьому компанія заплатила 1,95 мільйона євро податку та податок на прибуток нерезидента у розмірі 4,4 мільйона євро.

Реклама:

Документи "материнської" Facebook Holdings Limited показують, що деякі її акціонери - "дочки" Facebook, зареєстровані на Кайманових островах, де не стягують податок на прибуток.

Facebook - не єдина технологічна компанія, яка використовує Ірландію для оптимізації своїх податків від діяльності в Європі. Звинуваченнями з боку влади європейських країн, наприклад, вже не раз піддавалася Google.

У липні агентство Reuters опублікувало власне дослідження, яке показало, що 37 з 50 найбільших IT-компаній США не є податковими резидентами в країнах, які є їх найбільшими ринками в Європі. У цей список, крім Google і Facebook, увійшли Apple, Microsoft, Dell, Oracle та інші.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: