"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Влада купила рятувальникам лопат на 9 мільйонів

Понеділок, 30 грудня 2013, 11:32

Державна служба з надзвичайних ситуацій уклала низку угоду на придбання лопат та держаків на загальну суму 8,50 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Придбано 318 417 тисяч різних лопат та 152 919 дерев’яних держаків.

Найбільший підряд на постачання штикових, совкових, снігоприбиральних та зернових лопат на суму 3,22 млн гривень отримало ТОВ ПТО "Талан". Її засновниками є луганці Вадим Гречаний, Віктор Ковях, Ольга Чабанова і киянин В’ячеслав Чучковський.

Реклама:

Чучковський у 2000-х роках працював на керівних посадах у Міністерстві надзвичайних ситуацій, нещодавно реорганізованому у Держслужбу НС, що і проводила тендери. Чуковський був першим заступником міністрів НС Григорія Реви та Давида Жванії.

Тендерні ціни на лопати від "Талану" перевищили ринкові. Держслужба придбала совкові по 25 гривень, тоді як у відкритих джерелах є дані про продаж таких лопат по 14,80 гривень.

Лопати совкові і снігоприбиральні без держаків на 0,34 млн грн. купили у ТОВ "Завод Октябрь". Ця фірма належить ПАТ "Азовзагальмаш" народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка.

Ще 1,58 млн гривень за лопати отримає ПАТ "Дніпропетровський металургійний завод імені Комінтерну", 22,5% якого належить Валентину Попову і 20% Олександру Буцькому.

1,03 млн гривень заплатять ТОВ "Міпром" належить полтавцям Ігорю Плишевському, Олександру і Тетяні Щарбаковим. 1,22 млн гривень отримає ТОВ "Фінекс інструмент" за снігоприбиральні лопати. Власником фірми є Юрій Кузовов, до кінця 2012 року власником був Юрій Кротов.

Дерев’яні держаки до лопат поставлять чернівецькі підприємці Петро Григоряк (0,46 млн гривень), Василь Николаєв (0,5 млн гривень) і Микола Дутчак (0,14 млн гривень).

Середня вартість держака для ДНС ставноить 7,24 грн. Водночас є інформація, що такі держаки продають по 5 гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!