Присяжнюк каже, що географія експорту сільгосппродукції розширилася на 30%

Вівторок, 3 грудня 2013, 16:31

За останні три роки географія експорту української сільгосппродукції розширилася на 30%.

Про це в інтерв’ю УНІАН заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

"Завдяки політиці Уряду вдалося підтримати динаміку розвитку аграрного сектору. У результаті, за три роки нам вдалося наростити валове виробництво сільгосппродукції на 25%. Відтак, аграрний сектор закріпив позиції лідера економіки України. І нарешті, нам вдалося покращити рівень матеріального забезпечення села", - наголосив Присяжнюк.

Міністр додав, що за три роки Україна стала одним зі світових лідерів з експорту аграрної продукції. Зокрема, зернової групи. Окрім того, за цей час на 30% вдалося розширити географію постачання української сільгосппродукції на зовнішні ринки.

Реклама:

Також Присяжнюк наголосив, що поступово зростають обсяги вирощування базової культури - зерна. Так, цьогоріч Україна отримала рекордний урожай - понад 61 мільйон тонн зерна.

"Зараз ми продовжуємо працювати над тим, щоб економіка аграрного сектору стала невід’ємною частиною соціального забезпечення українського села. Ми маємо вселити в селянина надію на те, що про село піклується держава. Це і є одним з основних наших завдань на наступні роки", − наголосив міністр аграрної політики.

Як повідомлялося, в понеділок Присяжнюк відбув з робочою поїздкою до Китаю. Під час офіційного візиту очільник відомства проведе низку зустрічей у межах українсько-китайського партнерства в аграрному секторі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: