Вірменія отримала від Росії знижку на газ

Вівторок, 3 грудня 2013, 11:38

Вірменія отримала знижку на найчутливіші для неї позиції російського експорту: газ, нафтопродукти і алмази після оголошення про приєднання до Митного союзу.

Про це заявив перший віце -прем'єр РФ Ігор Шувалов, пишуть "РИА Новости".

За словами Шувалова, якого цитує видання, Україна, підписавши зобов'язання щодо Митного союзу, змогла б отримати нижчу ціну на газ.

"Вже сьогодні узгоджені механізми застосування щодо Вірменії двостороннього порядку низки найважливіших привілеїв і переваг, які застосовуються у відносинах між країнами МС. Хочу особливо подякувати за це президенту Росії. Володимир Володимирович, це крок справжнього партнера і друга. Він має ключове значення для підтримки життєздатності економіки Вірменії. Спасибі велике", - сказав президент Вірменії Серж Саргсян, виступаючи Третьому російсько-вірменському міжрегіональному форумі.

Реклама:

В свою чергу, Путін пізніше відзначив енергійну і професійну роботу Вірменії з приєднання до Митного союзу.

"Ми не встигаємо навіть за нашими колегами", - сказав російський лідер.

Як пише видання, одним з найболючіших для економіки Вірменії було питання вартості російського газу. Ціна на газ без знижки для Вірменії - 270 доларів

"За рахунок скасування мита кінцева ціна знизиться до 189 доларів за тисячу кубометрів з нинішніх приблизно 270 доларів. Путін відзначив, що російський бюджет в результаті недоотримає істотні суми, але для економіки Вірменії таке рішення буде сприятливим", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, ціна російського газу для України складає близько 410 доларів за тисячу кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: