"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українці підтримують допомогу від Росії, але хочуть йти до ЄС – опитування

П'ятниця, 27 грудня 2013, 17:03

Українці більше підтримують вступ до ЄС, ніж до Митного союзу, хоча останні домовленості України та Росії вони сприймають радше позитивно.

Таку інформацію оприлюднив Фонд Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва з посиланням на своє дослідження, проведене соціологічною службою Центру Разумкова.

Так, за необхідності робити вибір між цими двома зовнішньополітичними курсами, 47% опитаних віддали перевагу вступу до Європейського Союзу, 36% – до Митного союзу; 18% ще не визначилися.

Водночас населення переважно позитивно (47%) сприймає домовленості України та Росії щодо зниження ціни на газ та надання кредиту Україні у 15 мільярдів доларів. Негативно їх сприймають 28% респондентів, 9% ставляться до них байдуже і ще 16% не визначились.

Реклама:

"Головну причину таких дій Росії населення вбачає у тому, що   Росія  отримала від  Віктора  Януковича обіцянку підписати в майбутньому договір про вступ України до Митного союзу", - стверджують дослідники.

Примітно, що за останні півроку (порівняно з червнем) суттєво зростала кількість громадян України, що відчувають себе європейцями – з 35% до 44%.

Опитування проводилося з 20 по 24 грудня 2013 року.  Опитано 2010 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, теоретична похибка вибірки складає 2,3%.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: