"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Присяжнюк витратить на "гастролі" у Берлін більше 3 мільйонів

П'ятниця, 27 грудня 2013, 09:14

Мінагропрод уклало угоду з ТОВ "Студія Ініт" на послуги з організації участі міністерства у Міжнародній виставці-ярмарку "Grune Woche - 2014".

Про це пишуть "Наші гроші" із посиланням на "Вісник державних закупівель".

Вартість угоди становить 3,38 мільйона гривень.

Послуги мають надаватися 17- 26 січня 2014 року, пише видання.

Реклама:

Як зазначається, закупівлю проведено за процедурою в одного учасника, що замовник пояснив відсутністю альтернативи, оскільки замовлені послуги можуть бути виконані тільки цією компанією.

"Також в обґрунтуванні сказано, що "Студія Ініт" було організатором та співорганізатором ряду виставок та колективних експозицій з 29 серпня по 08 вересня 2013 року.

Серед документів, що підтвердили правомірність відсутності торгів, були зокрема довідка Торгово-промислової палати України про єдиного виконавця послуг з організації участі Мінагропроду в Міжнародній виставці-ярмарку "Grune Woche - 2014" і лист виставкового комплексу "Мессе-Берлин" щодо призначення ТОВ "Студія Ініт" розпорядником українського павільйону на Міжнародній виставці-ярмарку "Grune Woche - 2014", пише видання.

Київська фірма "Студія Ініт" належить Ірині Татарчук та Ігорю Лисаку.

Нагадаємо, на участь України у ярмарку "Grune Woche 2012" було виділено 0,9 мільйона гривень, що у чотири рази менше, ніж цього року.

Минулого року український павільйон у Берліні відкривав особисто міністр АПК Микола Присяжнюк. Тоді він сказав, що Україна презентувала "близько 70 компаній, які є авторитетними виробниками сільськогосппродукції та продуктів харчування… Виробники представляють м`ясо-молочну, олійно-жирову, кондитерську, спиртову галузі та виноробство України".

Як писала "Українська правда", насправді у павільйоні було представлено лише "декілька видів сиру, ну й, звичайно, удосталь горілки". Хлібобулочні та м'ясні вироби були представлені лише на плакатах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!