ІМЕКСБАНК істотно збільшив свої обсяги продажу інвестиційних монет та золотих зливків ®

Четвер, 26 грудня 2013, 10:09
 Юрій ГРАМАТИК, Голова Правління АТ "ІМЕКСБАНК"

В Україні – незвичайний попит на інвестиційні монети. Лише за два тижні – з 2 по 16 грудня, за даними НБУ, в країні було реалізовано 11300 інвестмонет на суму 64,1 млн. грн. При цьому за весь листопад вдалося продати лише 4600 штук на суму 9,8 млн. грн.

"Купувати золоті зливки та інвестмонети треба саме зараз, - каже Юрій ГРАМАТИК, Голова Правління АТ "ІМЕКСБАНК", одного з шести українських банків, уповноважених Нацбанком для реалізації інвестиційних монет. – Сьогодні ціна на золото – найвигідніша для інвестора. Проте тривати така ситуація буде ще дуже недовго – через той об’єктивний факт, що ні долар, ані євро подібною інвестиційною привабливістю не відрізняються – в силу різних макроекономічних факторів. Окрім того, тут спрацьовує стандартна тенденція, характерна для ринку золота в цілому: досягнувши свого граничного показника, ціна починає підвищуватись. І вже в 2014 році такі інвестиції продемонструють прибуток".

За словами експерта, високий інтерес до вкладень в банківські метали, окрім цінового фактору, обумовлений також підвищенням загального рівня фінансової грамотності наших громадян, котрі вже навчилися аналізувати світові економічні процеси.

"Обсяги реалізації золотих зливків в ІМЕКСБАНКу станом на середину грудня перевищили рівень продажу 2012 року більш, ніж у 7 разів, - повідомляє Юрій Граматик. – Аналогічна тенденція у нас спостерігається і з інвестиційними монетами Нацбанку "Архістратиг Михаїл" – річний приріст показника реалізації склав 40%. Все це, на моє глибоке переконання, свідчить про те, що наші люди почали більш свідомо ставитися до прийняття власних інвестиційних рішень. Аналізуючи остання події на тому ж валютному ринку, чи в сегменті нерухомості, де, як ви знаєте, відбулася ціла низка болючих трансформацій, вони вибрали єдино можливий в нинішній ситуації консервативний спосіб інвестування".

Реклама:

Акцентує Юрій Граматик увагу споживачів і на тому, що сьогодні, завдяки широкому територіальному охопленню філіальних мереж українських банків, придбання банківського золота – як у вигляді зливків, так і в інвестиційних монетах – вже не є ексклюзивом для вузького кола громадян.

"Приміром, ІМЕКСБАНК представлений майже 500 відділеннями у всіх регіонах країни, а до 2015 року ми плануємо увійти до лідерської п’ятірки українських роздрібних банків з найширшою філіальною мережею. Відповідно, вже сьогодні кожен наш клієнт – незалежно від того, де він живе та якими коштами розпоряджається, - цілком спроможний стати "золотим інвестором", - підкреслює банкір. – І ще. ІМЕКСБАНК є офіційним дистриб’ютором НБУ з реалізації інвестмонет - особливого виду продукції, котру наші відділення пропонують за цінами виробника. А це, погодьтеся, дуже істотна перевага".

На правах реклами

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!