Кабмін наступного тижня отримає від Росії перші мільярди

П'ятниця, 20 грудня 2013, 13:39

Уряд України на початку наступного тижня зможе отримати 3 млрд доларів США від продажу російському Фонду національного добробуту дворічних суверенних євробондів.

Про це повідомив журналістам заступник міністра фінансів РФ Сергій Сторчак, передає "УНІАН".

За його словами, книга заявок на купівлю цих боргових паперів буде закрита до кінця п'ятниці, 20 грудня.

Сторчак також повідомив, що уряд Російської Федерації змінив правила інвестування коштів Фонду національного добробуту, отримавши таким чином право робити винятки для вкладень в окремі цінні папери.

Реклама:

"Воно вже прийнято, там загальна норма за окремими рішеннями. Уряд зможе спеціальним точковим рішенням здійснювати операції з купівлі цінних паперів емітентів, які не відповідають параметрам", - цитують Сторчака російські інформаційні агентства.

За його словами, ця норма дозволить вкладати кошти ФНБ в євробонди України, що має кредитний рейтинг на багато щаблів нижче вимог, заявлених у інвестдекларації фонду. Сторчак зазначив, що це положення може бути теоретично застосовано і щодо інших цінних паперів.

Нагадаємо, 17 грудня в Москві президенти України і РФ Віктор Янукович і Володимир Путін досягли домовленості про зниження вартості російського газу для України до 268,5 доларів, а також про придбання Росією за рахунок коштів Фонду національного добробуту українських суверенних євробондів на 15 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!