Російський туроператор починає активно працювати в Україні

Понеділок, 2 грудня 2013, 12:49

Один з найбільших російських туроператорів "Бібліо Глобус" вирішив спробувати свої сили на українському ринку.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Як повідомляється, в компанії планують продавати прямі тури в Туреччину. Цей напрямок вважається перспективним - зростання числа туристів цього року становитиме близько 18%. Втім, для того щоб потіснити конкурентів на цьому напрямку, російському оператору доведеться серйозно знизити ціни, відзначають експерти.

"Бібліо Глобус" почав продавати тури до Туреччини для російських громадян лише цього року.

Реклама:

На прес-конференції в Москві директор компанії Олександр Туголуков заявив, що оператор досяг прогнозного показника - обслужив майже 200 тис осіб. Наступного року в "Бібліо Глобус" планують за рахунок створення приймаючої компанії в Анталії обслужити 400-500 тис туристів.

У минулому році компанія працювала і в Україні. Однак українські туристи літали до Туреччини через Росію. Цього року оператор планує розширити свою присутність на українському ринку. Будуть сформовані прямі польотні програми з Києва до Анталії.

У компанії вже є офіс у Києві. Але, за словами комерційного директора Tez Tour в Україні Аркадія Маслова, компанія присутня в країні тільки юридично, фактично цього туроператора на ринку не було.

"Бібліо Глобус" заснований 1994 році. У Росії з ним працюють більше 40 тис турагентств. У рейтингу найбільших турфірм ВД "Коммерсант" за 2011 рік він займав друге місце в РФ по товарообігу і числу обслужених туристів.

Ємність турецького туристичного напрямку в Україні висока - надзвичайний і повноважний посол Турецької Республіки в Україні Мехмет Самсар за підсумками року прогнозує збільшення відвідування країни на 18% - до 750 тис чоловік.

Втім, в Україні на турецькому напрямку склалася п'ятірка найбільших туроператорів: Tez Tour, Pegas Touristik, TUI + Turtess, Coral Travel, Anex Tour.

Президент Асоціації лідерів турбізнесу України Олександр Новиковський зазначає: "Складно сказати, чи вийде "Бібліо Глобус"на ринок України і чи зможе літати. Авіапарк України не настільки великий, щоб вмістити ще одного туроператора. Цей сегмент перенасичений. Відібрати частку ринку у присутніх туроператорів буде дуже нелегко. Ймовірно, "Бібліо Глобус" пропонуватиме недорогі, бюджетні тури".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!