"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Європейський туроператор купує українську компанію Turtess

Четвер, 7 листопада 2013, 10:53

Європейський туроператор TUI Travel купує одного з провідних в Україні гравців - компанію Turtess Travel.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Кіпрська Togebi Holdings Ltd отримала дозвіл Антимонопольного комітету України на придбання активів з надання туристичної діяльності Turtess Travel, йдеться в повідомленні відомства.

Власником Togebi Holdings є TUI Travel Holding Ltd.

Реклама:

"Основний потік туристів нашої компанії припадає на середземноморське узбережжя, а купівля Turtess дозволить нам розширити напрямок Туреччини і Єгипту. Ми очікуємо, що станемо найбільшим локальним оператором ринку", - заявив директор з продажу та маркетингу компанії TUI в Україні Тарас Демура.

Директор Turtess Travel в Україні Олександр Новиковський зазначає, що TUI для стрімкого розвитку не вистачає тієї бази, яка є у Turtess.

"Швидше за все, Turtess продасть частину активів, але зараз сторони ще не досягли якихось принципових домовленостей. Можливо, це відбудеться в грудні", - говорить Новиковський.

Компанія Turtess Travel працює в Україні з 2002 року, основні напрямки - Туреччина і Єгипет. У 2004 році запустила франчайзинговий проект "Туртесс Партнер", куди в даний час входять 52 туристичних агентства України.

TUI працює на українському ринку з 2009 року після покупки російської "дочкою" оператора "Вояж-Київ", пізніше компанія змінила назву на TUI Ukraine. Пропонує відпочинок в Болгарії, Хорватії, на Кіпрі, в Греції, Чорногорії, Іспанії, Італії та інших країнах. Управляє франчайзинговою мережею "Галопом по Європам".

Новиковський говорить, що TUI c 2005 року почала покупку активів російської Turtess, а остаточно завершити злиття вдалося тільки в 2010 році. Він припускає, що таким же чином розвиватиметься ситуація і в Україні.

Керівник роздрібного напрямку туркомпанії IАTI Йосиф Андрик оцінює майбутню угоду в 20-25 млн доларів.

За його словами, TUI перевозила близько 100 тис туристів на рік і була далека від лідерів. Тим часом Turtess відправляла за кордон 180 тис осіб, а лідер ринку Tez Tour - понад 300 тис осіб на рік.

Втім, учасники ринку не впевнені в тому, що злиття компаній пройде гладко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!