"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінекономіки очікує на стратегічні ініціативи бізнесу

Середа, 6 листопада 2013, 18:19

Активна позиція українських підприємців є додатковим і дуже важливим каталізатором економічного зростання.

На цьому наголосив міністр економічного розвитку  Ігор Прасолов, повідомляє прес-служба міністерства.

"Без відновлення в країні духу і свободи підприємництва, ми нікого не наздоженемо і, тим більше, не переженемо. Просто відстанемо назавжди. Приватна ініціатива - це внутрішнє джерело високого економічного зростання. Там зароджується масовий дух підприємництва", - підкреслив міністр.

Він висловив упевненість, що інституційні реформи, які сьогодні реалізуються в Україні, дозволять створити сприятливі умови для ведення бізнесу.

Реклама:

"Тепер ми повинні перейти до реалізації активної економічної політики, коли держава відіграє роль не тільки регулятора, але й повноцінного учасника економічних відносин", - вважає Прасолов.

Міністр підкреслив, що головною стратегічною метою України є вихід на траєкторію сталого розвитку з одночасним зростанням добробуту та якості життя для всіх верств населення.

"Вже найближчим часом Україна буде ліквідувати відставання по тих позиціях, які сьогодні стримують економічний розвиток", - повідомив міністр.

Прасолов також зазначив, що подальший розвиток України багато в чому буде залежати відрезультатів саміту Україна-ЄС у Вільнюсі.

"Зараз Україна готується жити в новому вимірі - багато в чому це залежатиме від підсумків Вільнюського саміту. Для нас це дуже добре, незважаючи на низку викликів, з якими зіткнеться наша економіка. На ці виклики нам доведеться відповідати в умовах співробітництва з країнами і Митного союзу, і Єдиного економічного простору, і країнами Європи", - підкреслив міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: