Уряд обіцяє два мільярди на сільську медицину

Вівторок, 5 листопада 2013, 20:05

Кабінет міністрів України протягом наступних двох років планує виділити з держбюджету 1,8 млрд гривень на розвиток амбулаторій сільської медицини.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства охорони здоров’я, з посиланням на начальника управління Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги Костянтина Надутого.

"Останнє фінансування амбулаторій сільської медицини з державного бюджету відбулось ще у 2012 році, коли було виділено 327 мільйонів гривень на первинну допомогу для пілотних регіонів, значна частина з яких потрапила і в сільські заклади", - сказав Надутий.

За його словами, у 2007 році була прийнята програма розвитку села, але фінансування на її реалізацію не виділялось.

Реклама:

"Наразі Уряд прийняв рішення посилити підтримку сільської медицини і схвалив зміни до державної цільової програми розвитку села до 2015 року", - повідомив начальника управління.

За словами урядовця, очікується, що протягом наступних двох років на розвиток амбулаторій сільської медицини з держбюджету буде виділено 1,8 млрд гривень.

"Планується, що ці кошти підуть на будівництво та оснащення нових амбулаторій, яких зараз дуже бракує у селах. Також необхідно створювати комфортні умови для проживання лікарів, таким чином залучаючи медперсонал до роботи у сільській місцевості", - зазначив Надутий.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: