"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Курченко достроково завершив угоду з купівлі UMH Group

Вівторок, 5 листопада 2013, 17:41

У вівторок, група компаній ВЕТЕК Сергія Курченко внесла останню частину платежу, передбаченого угодою про купівлю медіа-холдингу UMH, що належав Борису Ложкіну, і достроково вступила у володіння новим активом.

Про це повідомили три співрозмовника, знайомі з ходом підписання і закриття угоди, передає "Forbes-Україна".

За інформацією видання, згідно з початковими умовами, передача активу мала відбутися до 1 березня 2014 року.

За словами двох співрозмовників, які попросили не називати їх, ВЕТЕК став власником 99,9% акцій медіа-холдингу, хоча в червні повідомлялося, що структури Курченко сконцентрують 98% UMH.

Реклама:

Це означає, що покупець викупив також акції, які придбали портфельні інвестори в той час, коли компанія котирувалася на Франкфуртській біржі. Ці акції в ході операції були викуплені стороною продавця і потім також продані покупцю, пояснює угоду партнер ЮФ "Василь Кісіль і партнери" Олексій Філатов, який супроводжував угоди.

Чи не викуплені лише ті акції, які числяться за номінальними власниками і чиїх власників не вдалося встановити.

Як повідомило одне з джерел, у порівнянні з початковими домовленостями загальна сума операції була збільшена (в межах 5 %). Остаточні цифри по угоді сторони не розкривають.

Як повідомлялося, згідно початкових домовленостей на руки засновник UMH повинен був отримати не менше 340 млн доларів.

Управляти UMH Group буде спеціально створений підрозділ ВЕТЕК - компанія "ВЕТЕК -Медіа".

Керівник компанії Юрій Рівненський коментувати питання поки відмовився, порадивши звернутися за коментарями до Бориса Ложкіна.

Ложкін і перший віце-президент UMH Григорій Шверк також не захотіли надати коментарі до офіційного оголошення про закриття угоди.

За інформацією видання, ключові топ-менеджери UMH, крім екс-власника холдингу Бориса Ложкіна та його дружини, керівника сегмента ділових медіа Надії Шаломової, збережуть свої посади після зміни власника.

Згідно з інформацією одного із співрозмовників, формально в рамках угоди ще не закрите питання передачі новому власнику ліцензії Condé Nast.

До закінчення переговорів з передачі ліцензії формально її власником як і раніше є юридична структура, підконтрольна Борису Ложкіну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: