Сланцевий газ буде в рази дешевше російського - Ставицький

Вівторок, 5 листопада 2013, 15:03

Вартість сланцевого газу для України буде як мінімум в три рази дешевше, ніж російського.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, коментуючи підписання угоди з компанією Chevron, передає "Лігабізнесінформ".

"Ціна буде набагато дешевше, ніж ціни, за якими ми зараз купуємо газ у наших партнерів. На мою думку, мінімум в три рази дешевше", - сказав Ставицький.

За словами міністра, уряд вивчав світовий досвід видобутку сланцевого газу.

Реклама:

"Я особисто виїжджав у США, вивчав досвід компанії Chevron з видобутку сланцевого газу в межах штату Колорадо. Це приблизно такий же регіон, як наші Карпати. Там ціна на сьогодні видобутку сланцевого газу коливається в межах 80 доларів за тисячу кубометрів газу", - сказав він.

Ставицький розраховує, що Україна вийде приблизно на такі ж цінові показники, незважаючи на більш складні геологічні умови.

"Хотілося б, щоб ціна була як у США, але, як кажуть, розтин покаже. Давайте дочекаємося закінчення геолого-розвідувального етапу і будемо більш обізнаними у цифрах і цінах", - підсумував він.

Як повідомлялося, сьогодні Кабінет міністрів, НАК Надра Олеська і компанія Chevron Ukraine BV підписали угоду про розділ продукції по Олеській газовій площі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!