Українські банки вдвічі наростили видачу кредитів населенню

Вівторок, 5 листопада 2013, 09:33

У III кварталі кредитні установи майже вдвічі порівняно з попередніми кварталами наростили видачу кредитів населенню.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Нацбанк оприлюднив консолідований звіт, з якого випливає, що в III кварталі портфель кредитів банків, виданий фізичним особам у національній валюті, зріс на 8,06 мільярда гривень, пише видання.

Як повідомляється, це найзначніший приріст з початку року:  у I кварталі банки наростили роздрібний портфель на 3,67 мільярда гривень, а в II - на 4,51 мільярда гривень.

Реклама:

Велику частину зростання портфеля - на 5,86 мільярда гривень (72,7% приросту ) - забезпечили найбільші гравці.

Найбільший обсяг роздрібних кредитів у "Дельта Банку" Миколи Лагуна (+1,65 мільярда гривень) і "ПриватБанку" Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова (+1,59 мільярда гривень).

Як пише видання, з групи великих кредитних установ виділяється "ОТП Банк", який за три місяці наростив портфель кредитів населенню на 949 мільйона гривень. Цим він практично повністю забезпечив приріст портфеля II групи банків, які в цілому наростили його на 847 мільйона гривень.

Серед середніх і невеликих банків приріст роздрібних портфелів забезпечили в III кварталі такі роздрібні установи як "Платинум Банк" (+494 мільйона гривень), Банк Ренесанс Капітал (+139 мільйонів гривень) і Ідея Банк (+103 мільйона гривень).

Дивовижний приріст показали "Місто Банк" (+114 мільйонів гривень) і банк "Капітал" (+113 мільйонів гривень), проте в цих установах свою стратегію не пояснили.

Примітно , що серед 15 найбільших установ свій роздрібний портфель скоротили всього два гравці : ВТБ Банк - на 75,59 мільйона гривень і УкрСиббанк - на 36,47 мільйона гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!