Sony патентує "розумну" перуку

Четвер, 28 листопада 2013, 14:42

Sony Corp.прагне отримати патент в США на "розуму" перука - головний аксесуар, який стане в нагоді водіям на дорозі, може перевіряти артеріальний тиск і перегортати слайди презентації.

Про це пишуть "Весті.Економіка".

У супровідних документах йдеться, що "розумну" перуку можна носити "поверх власного волосся". Вона здатна обробляти дані і передавати їх іншим зовнішнім пристроям в режимі реального часу.

Перука матиме бездротовий зв'язок з іншими пристроями і буде оснащена функцією тактильного зворотного зв'язку, повідомила компанія Sony у своїй заяві на отримання патенту.

Реклама:

Залежно від моделі аксесуар може включати в себе камеру, лазерну указку або датчик місцезнаходження.

За допомогою маленької відеокамери або сенсора, вмонтованих в перуку, можна визначити місцезнаходження його носія.

У віддаленому режимі можна буде отримувати картинки з камери і, відправляючи команди по бездротовому зв'язку, направляти людину в перуці, яка дізнається, куди йому йти, по вібрації гаджета.

Розробки переносної електроніки, такої як окуляри, годинник або навушники, множаться: користувачі шукають нові способи інтеграції комп'ютерів в повсякденне життя. Гонка за позиції на ринку, за оцінками Juniper Research, зросте в 14 разів за найближчі 5 років, обсяг ринку буде оцінюватися в 19 млрд доларів - привабливий куш для таких компаній, як Sony, Google Inc. і Samsung Electronics Co.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: