"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Путін хоче обговорити асоціацію з ЄС у форматі Україна-ЄС-РФ

Вівторок, 26 листопада 2013, 19:24

Ситуацію навколо Києва потрібно деполітизувати і провести за пропозицією президента України Віктора Януковича обговорення теми євроінтеграції у тристоронньому форматі Україна - ЄС- Росія. 

Як повідомляє "Інтерфакс", про це заявив президент РФ Володимир Путін.

При цьому Путін попросив керівників Євросоюзу утриматися від різких висловлювань з приводу ситуації з рішенням України призупинити укладення угоди з ЄС про асоційоване членство.

"Я б попросив наших друзів у Брюсселі, моїх особистих друзів хороших в Єврокомісії утриматися від різких виразів. Що нам, для того, щоб їм сподобатися, потрібно задушити цілі галузі нашої економіки?", - заявив Путін.

Реклама:

Раніше прем'єр-міністр Микола Азаров повідомив, що на саміті Східного партнерства у Вільнюсі президент України має намір порушити питання щодо проведення консультацій Україна-РФ-ЄС про підписання Києвом угоди про асоціацію з ЄС. Пропозиція Кабміну про проведення переговорів у тристоронньому форматі ЄС-Україна-Росія "не є виходом і не має прецедентів".

Разом з тим пропозицію Кабміна обговорити ситуацію у тристоронньому форматі у ЄС назвали "не  виходом" і що таке обговорення не має прецедентів.

"Пропозиція щодо проведення тристоронніх переговорів не вихід із ситуації і не має прецедентів. Пропозиція ЄС щодо двосторонніх переговорів залишається в силі і ми не бачимо ролі для третіх країн у цьому процесі", - сказав він.

На це президент Росії Володимир Путін заявив, що Євросоюз тисне на Україну і шантажує країну, припинити переговори про асоціативне членство ЄС.

Раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявляв, що в Москві готові до тристоронніх переговорів з Україною і ЄС на торговельно-економічну тематику.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!