"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд збільшив розмір штрафу, який Samsung повинен виплатити Apple

Понеділок, 25 листопада 2013, 20:32

Після 15 місяців подачі апеляцій та восьмиденного перегляду патентної тяжби між Apple і Samsung справа завершилася майже повною перемогою американської корпорації.

Про це повідомляють "Ведомости" з посиланням на The Wall Street Journal.

За інформацією видання, федеральний суд у Сан-Хосе затвердив постанову, що зобов'язує Samsung додатково відшкодувати конкуренту збиток у розмірі 290 млн доларів.

На думку суду, корейська корпорація в 13 своїх мобільних пристроях порушила п'ять патентів Apple.

Реклама:

Спочатку Apple вимагала відшкодувати 1,05 млрд доларів збитку. У 2012 році суд задовольнив її вимогу лише частково, наклавши на Samsung штраф в 640 млн доларів. Apple домоглася перегляду цього рішення, зажадавши ще 380 млн доларів.

Samsung же заявив, що, на його думку, справедлива сума штрафу не перевищує 52 млн доларів. Тепер загальна сума, яку Samsung має сплатити  Apple, досягла 930 млн доларів. Це приблизно 12% чистого прибутку Apple за останній квартал і 14% прибутку Samsung.

"У цьому конфлікті мова з самого початку йшла не тільки про патенти і гроші. Це стосується ще й інновацій, і величезної роботи, необхідної для створення продуктів, що подобаються людям. Apple вдячна суду, що показав Samsung, що за копіювання чужого треба платити", - говорить представник Apple.

"Це не кінець боротьби двох компаній, кожна з яких має солідний запас готівки. Сторони не виявляють ні найменшого бажання залагодити конфлікт. І новий штраф - лише привід для чергового оскарження", - упевнений викладач права юридичного факультету Університету Санта-Клари Брайан Лав.

Представник Samsung заявив, що його компанія засмучена рішенням суду. Корейська сторона підкреслює, що воно багато в чому спирається на патент Apple, який навіть патентне відомство США рахує не повністю правомірним .

На думку Samsung, елементи дизайну пристроїв, які порушили патенти Appl , значать для клієнтів набагато менше, ніж розміри екрану, потужність процесора і інші фактори.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!