"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МОЗ накупило вакцин на 9 мільйонів у офшорів

Четвер, 14 листопада 2013, 11:42

МОЗ за результатами тендерів уклало угоди на постачання лікарських препаратів та медичного устаткування на 40,82 мільйона гривень, найбільші підряди на суму 8,91 млн гривень отримало ТОВ Фармекс груп".

Про це пишуть"Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

"Найбільші підряди на суму 8,91 млн гривень отримало ТОВ "Фармекс груп". У неї придбано комбіновану вакцину для профілактики кашлюку (ацелюлярна), дифтерії, правця, гемофільної інфекції та поліомієліту (інактивована) по 156 гривень за дозу та вакцину для профілактики поліомієліту (інактивована) по 65 гривень за дозу", - пише видання.

Засновниками "Фармекс групи" є офшори "Андовер ентерпрайзес лімітед" (Сейшельські острови) та "Рамін кемікалс лімітед"(Віргінські острови).

Реклама:

Єдиним конкурентом на цьому тендері було харківське ТОВ "Фармацевтична компанія "Здоров’я", яка через ланцюжок засновників контролюється офшорами "Гренланд трейдінг лімітед (Grenland trading limited)"(Беліз) та "Ей.Сі. едванст трансформейшн консалтинг лімітед" (Кіпр).

За даними "Наших грошей", ці компанії входять до групи, яку контролюють бізнесмен Борис Литовський та авторитетний росіянин Ігор Сало.

З урахуванням цих закупівель в 2013 році МОЗ провело тендери на 1 843,03 млн грнивень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!