"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Bitcoin атакували хакери

Середа, 13 листопада 2013, 17:32

Біржі з обміну криптографічної цифрової валюти Bitcoin зазнали кількох ударів після того, як валюта стала мішенню для злочинців.

Про це пише "Сoindesk.com".

За інформацією видання, чеська біржа Bitcash.cz повідомила, що ії сайт атакували хакери увечері 11 листопада. Сервер був зламаний, а гаманці вкрадені.

"На жаль, кошмар став реальністю. Скільки грошей вкрадено і хто підозрюється в скоєні злочину наразі невідомо", - розповіли представники біржі.

Реклама:

Як повідомляється, до 4 тисяч гаманців, були викрадені з Bitcash.

Минулого тижня сайт австралійської біржі inputs.io також був зламаний, в результаті близько 4,1 тисяч біткоінів, вартістю більше мільона долларів були викрадені з віртуального гаманця користувача.

Тим часом, гонконгська біржа Bitcoin (GBL) взагалі закрилася, забравши з собою цифрової валюти на суму 4,5 мільонів доларів.

Як зазначається, біржа почала роботу в червні і була спрямована на залучення китайських торговців Bitcoin. Незважаючи на ряд ознак шахрайства, операторам вдалося залучити понад  тисячу клієнтів.

На жаль, історія Bitcoin ряснить такими історіями. Цей список, тільки частина великої картини, яка дає уявлення про кількість разів, коли власників нової валюти переконували розлучитися зі своїми грошима.

Успіх Bitcoin привертає велику увагу інвесторів, а вони в свою чергу привертають увагу злочинців, які готові допомогти вам позбутися ваших грошей, якщо ви не будете достатньо обережні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!