Україні потрібні 160 мільярдів євро для переходу до стандартів ЄС - Азаров

Неділя, 10 листопада 2013, 14:24

Перехід на європейські стандарти і технічні умови в разі підписання Україною угоди про асоціацію з Європейським союзом потребує вкладень у розмірі 160 мільярдів євро.

Про це повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров у Донецьку на конференції обласної організації Партії регіонів у суботу, передає "Прайм".

Він зазначив, що зона вільної торгівлі з ринком Європейського союзу передбачає, перш за все, адаптацію української економіки і промисловості до тих стандартів і технічних умов, які діють на цьому ринку.

"Щоб було простіше зрозуміти, я скажу так: відкрили кордон, повезли наші товари з нульовими митами. А що ми туди повеземо? Протягом 10-15 років ми повинні перебудувати нашу економіку, наше виробництво, щоб наші товари були конкурентними на ринку Європейського союзу", - сказав Азаров.

Реклама:

Також він додав, що якщо цього не буде, тоді ця зона вільної торгівлі обернеться для України колосальними економічними втратами, тому що наша держава відкриває свої кордони для висококонкурентної європейської продукції.

За словами прем'єра, невідомо, чи виживуть українські підприємства в цій ситуації.

"Якщо ми зуміємо і здатні знайти колосальний фінансовий ресурс - це приблизно 160 мільярдів євро, якщо зуміємо досить швидко в історичному плані перебудувати свою економіку, значить, зона вільної торгівлі обернеться для нас виграшем. Ми піднімемося в конкурентному плані і станемо потужним державою", - вважає глава уряду.

Як повідомлялося, підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС передбачає створення зони вільної торгівлі.

Україна планує підписати угоду про асоціацію на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі 28-29 листопада.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!