"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газпром" знизив ціну на газ для Фірташа до 260 доларів - ЗМІ

Вівторок, 8 жовтня 2013, 14:48

"Газпром" з метою наповнення підземних сховищ знизив для холдингу Ostchem Group DF Дмитра Фірташа ціну природного газу до 260 доларів за 1 тис. куб. м.

Про це повідомило інформоване джерело, передають "Українські новини".

Співрозмовник агентства зазначив, що Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України", яка також імпортує газ в Україну, не отримувала цінових знижок на паливо від "Газпрому".

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький повідомляв, що, за попередніми даними, ціна газу, закуповуваного НАКом у "Газпрому", в 4 кварталі 2013 року складе близько 410 доларів/тис. куб. м.

Реклама:

8 жовтня Президент Росії Володимир Путін повідомив на прес -конференції, що "Газпром" знизив ціну газу для України до 260 доларів/тис. куб. м для закачування в сховища.

"Газпром", не без відома російського керівництва, пішов на те, що допоміг Україні закачати необхідний газ в газове сховище зі знижкою, по -моєму, 260 доларів за 1 тисячу кубів. Приблизно, я можу помилитися в якихось доларах, коли ціна для України зовсім недавно була 400, а зараз вона впала, десь 380-390 доларів/тис. куб. м" , - сказав він.

При цьому Путін не став уточнювати, для кого з імпортерів була знижена ціна.

У вересні Фірташ заявив, що Ostchem планує до листопада накопичити в українських підземних сховищах газу 6-6,5 млрд куб. м газу (на той час в ПСГ було близько 1,3 млрд куб. м газу, що належить Ostchem).

Також він додав, що у зв'язку із збільшенням закачування газу "Газпром" наростить транзит палива через територію України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: