Смартфони LG з гнучким дисплеєм з'являться в 2014 році

Вівторок, 8 жовтня 2013, 11:05

Південнокорейська LG оголосила про початок масового виробництва гнучких OLED- дисплеїв для смартфонів, які повинні з'явитися на прилавках магазинів вже в 2014 році.

Про це пишуть "Вести Економіка".

Раніше повідомлялося, що інший південнокорейський вендор - компанія Samsung - також почав виробництво гнучких екранів для смартфонів і перший апарат з використанням цієї технології буде представлений публіці вже в самий найближчий час.

За попередньою інформацією, ним стане спеціальна версія Galaxy Note 3.

Реклама:

Анонімні джерела запевняють, що до кінця поточного року Samsung і LG доведуть обсяги випуску гнучких панелей до 1,5 млн і 35 тис одиниць на місяць. Прототипи розробок обидві компанії обіцяли показати в цьому місяці.

Якщо говорити про специфікації нової технології, то форму вигнутого екрана користувачі поки не зможуть змінювати самостійно через технічні особливостей, вигин буде заводським. Зате такі дисплеї дуже легкі.

Наприклад 6- дюймовий гнучкий екран LG важить всього 7,2 грама.

Експерти аналітичної компанії Informa кажуть, що на сьогоднішній день використання гнучких дисплеїв в значній мірі є маркетинговим ходом, так як якість їх зображення нічим не відрізняється від плоских побратимів, а переваги гнучкості поки що відчути не вийде.

Фахівці вважають, що по-справжньому гнучкі дисплеї, здатні згортатися в трубочку, з'являться тільки через кілька років.

За оцінкою аналітиків IHS, продаж гнучких OLED -дисплеїв принесе в 2013 році 21,9 млн доларів, а в 2014 році - майже 100 млн доларів. У 2020 році обсяг цього ринку досягне 11,7 млрд доларів. Нагадаємо, що обидві компанії успішно застосовують технологію при виробництві телевізорів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: