Місія МВФ приїде перевіряти Україну 17 жовтня

П'ятниця, 4 жовтня 2013, 16:33

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) з 17 до 29 жовтня проведе в Україні консультації.

Про це повідомило представництво МВФ в Україні, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Місія МВФ під керівництвом Миколи Георгієва відвідає Україну в період з 17 до 29 жовтня для проведення дискусій у рамках консультацій за угодою з МВФ за 2013 рік, а також проведення пост-програмного моніторингу", - цитується в повідомленні постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше.

За його словами, місія оцінить макроекономічну ситуацію і обговорить з представниками влади питання з економічної політики, а також плани на короткостроковий і середньостроковий періоди.

Реклама:

Раніше повідомлялося , що урядова делегація України відправиться до Вашингтона на переговори з МВФ 10 жовтня. Щорічні збори МВФ і Світового банку пройдуть у Вашингтоні 11-13 жовтня.

Як повідомлялося, 29-місячна програма МВФ stand-by передбачала виділення Україні 5,2 млрд доларів, проте країна отримала тільки два транші на суму близько 3,4 млрд доларів. Після закінчення програми stand-by Україна намагалася вести переговори з МВФ про нову угоду.

Місія Фонду працювала в Києві з 27 березня до 10 квітня поточного року. Згідно з неофіційними даними, за підсумками її роботи до ключових проблемних питань (підвищення тарифів для населення, девальвація гривні в рамках підвищення гнучкості курсу) додалося питання скорочення дефіциту державних фінансів в поточному році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!