"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров просить пустити Україну до європейських держзакупівель

Середа, 2 жовтня 2013, 11:11

Україна і Євросоюз почнуть предметний діалог про розвиток економічних відносин після підписання Угоди про асоціацію.

Про це заявив на засіданні уряду прем'єр-міністр Микола Азаров, який у середу уже провів зустріч з єврокомісаром з питань торгівлі Карелом де Гюхтом.

Як розповів прем'єр, вони з єврокомісаром поставили питання, в яких зацікавлена кожна зі сторін.

"Асоціація і зона вільної торгівлі – це шлях з двохстороннім рухом. Тому Україна повинна вирішувати питання, які хвилюють наших партнерів. Але й Євросоюз повинен робити кроки, які усувають дискомфорт для української зовнішньої торгівлі", - заявив Азаров.

Реклама:

Єврокомісар, за словами прем'єра, підкреслював, що тимчасове застосування більшості умов Угоди про асоціацію почнеться одразу після її підписання.

"Ми взялися за адаптацію нашої економіки до умов цього (європейського – ред.) ринку. І робити це треба досить швидко. Не можна згаяти переваг, які надає Україні перехідний період", - заявив Азаров.

Прем'єр попросив у Європи фінансової допомоги для запровадження в Україні стандартів та технічних регламентів, сприяння збільшенню інвестицій.

"А також про сприяння системного промоушену українських товарів в Європейському союзі. Зокрема, і щодо вільного доступу до державних закупівель в цих країнах", - розповів Азаров.

За його словами, за це Україна, в свою чергу, створює рівні умови усім європейським компаніям для роботи в Україні.

Очолити роботу з узгодження піднятих питань разом із єврокомісаром, доручили віце-прем'єру Юрію Бойку.

Україна і ЄС планують підписати Угоду про асоціацію на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі, який пройде 28-29 листопада.

Усунення практики вибіркового правосуддя та звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко є умова ЄС для підписання Угоди про асоціацію. Для вирішення цього питання Європарламент відрядив до України місію екс-президентів Пета Кокса та Олександра Квасневського.

Звіт місії Європарламент заслухає 15 листопада, а рішення щодо підписання Угоди ЄП ухвалить 18 листопада.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: