Уряд ухвалив "Стратегію" розвитку агросектору

Четвер, 17 жовтня 2013, 19:02

Сьогодні Уряд без змін ухвалив Стратегію розвитку аграрного сектору економіки на період до 2020 року.

Про це повідомила перс-служба міністерства.

За інформацією прес-служби, у "Стратегії" приділяється велика увага розвитку кооперативного руху та поступовому зростанню доходів сільських жителів.

Окрім цього, держава всіляко сприятиме доступу дрібних і середніх сільгоспвиробників до організованого аграрного ринку.  

Реклама:

"Прийняття "Стратегії" дозволить, насамперед, наростити обсяги валового виробництва продукції сільського господарства у 1,3 разу, збільшувати обсяги експорту продукції АПК на 3-4% щороку. А за рахунок впровадження інноваційних технологій, технічного переоснащення вал зернових становитиме до 80 мільйонів тонн", − зазначив міністр.

Ухвалена "Стратегія" передбачає створення умов для нарощування притоку інвестицій, розвитку племінної та насіннєвої справи, технологічного переоснащення галузі, в тому числі завдяки впровадженню лізингових програм. Також документ передбачає відновлення систем зрошення на Півдні.

Окрім цього, одним із основних завдань "Стратегії" є сприяння малим і середнім сільгоспвиробникам. Держава надасть аграріям доступ до дешевих фінансових ресурсів, а також допоможе вийти на організований аграрний ринок. Також Уряд всебічно підтримуватиме всі форми кооперації на селі.

"Стратегія, яку сьогодні без змін ухвалив Уряд, дозволить комплексно підійти до розвитку аграрного сектору. І дуже важливо, що у ній ми врахували не лише економічний аспект, але створили умови для розвитку сільських територій", - додав Присяжнюк. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!