Проблеми Roshen пов'язані з якістю продукції - Оніщенко

Четвер, 17 жовтня 2013, 15:36

Поставки продукції Roshen в Російську Федерацію були обмежені через проблеми з якістю.

Про це заявив глава Росспоживнагляду Геннадій Оніщенко на прес-конференції в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Проблеми у Roshen виникли не з безпекою, а з якістю, відповідно до заявлених вимог до фактичного стану товару", - сказав він.

За словами чиновника, з 21 жовтня до України прибудуть фахівці Росспоживнагляду для перевірки чотирьох українських фабрик корпорації та сертифікації лабораторій з перевірки кондитерської продукції.

Реклама:

"Наступного тижня сюди приїдуть наші експерти і в рамках невирішених проблем, які у нас були з вами по сиру, а там системні проблеми. До речі, ви бачите, як доля жорстоко обходиться з паном Порошенко: він був міністром економіки, і щодо сиру ми це обговорювали. Але як тільки ми відкрили ворота для молочної продукції, ми про це чомусь забули", - сказав Оніщенко.

Він уточнив, що українська сторона надала всю документацію, але до деяких документів у Росспоживнагляду є претензії, які будуть уточнюватися по ходу перевірки.

Як повідомлялося, міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк заявив що Українські виробники, на кордоні з Росією змушені залишати заставу і протягом 60 днів вона повинна повернутися їм назад, але поки ці суми їм не повертали.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: