"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Microsoft запустила Windows 8.1

Четвер, 17 жовтня 2013, 10:11

Microsoft запускає свою оновлену операційну систему Windows 8.1.

Про це пишуть "Вести Економіка".

Як повідомляється, випускаючи масштабне доповнення для досить успішної, але не бездоганної Windows 8, Microsoft спробувала усунути величезну кількість недоліків і додати необхідні сучасні користувачеві функції.

Незважаючи на те, що для створення Windows 8.1 знадобився цілий рік і суттєві інвестиції, оновлення є безкоштовним для власників пристроїв на Windows 8.

Реклама:

Microsoft як і раніше доводиться балансувати між необхідністю підстроювання системи під використання на гаджетах з сенсорним екраном і збереженням ергономічності на звичайних персональних комп'ютерах з клавіатурою і мишкою.

Однією з головних особливостей, про яку вже багато говорилося, стала підтримка кнопки "Пуск". Вона працює не зовсім так, як раніше: при натисканні відправляє на відомий по Windows 8 набір кубиків-програм. Але можна запустити пристрій у "режимі робочого столу", що дозволить користуватися більшістю функцій, минаючи кубики, створені для тачскрін-пристроїв.

Це має припасти до вподоби багатьом власникам традиційних комп'ютерів і власникам компаній, які хочуть використовувати Windows, але не бачать сенсу в покупці величезної кількості ПК із сенсорним екраном.

Мабуть, це одне з найбільш істотних "нововведень". Інші поліпшення, пов'язані з ергономікою, порадують тих користувачів, яким Windows 8 і так подобалася, але чогось не вистачало. Інтерфейс з кубиків став більш гнучким.

Наприклад, можна моментально змінювати візуальний розмір окремих програм і розставляти їх за важливістю. Оновлення програм тепер запускаються в бекграунд і не заважають настирливими нагадуваннями про необхідність підключення до Windows Store. На дзвінки по Skype тепер можна відповісти, навіть якщо екран пристрою ще розблокований. Така ж функція доступна для камери.

Ще однією важливою деталлю стала модифікація системи мультизадачності. У Windows 8.1 можна одночасно запускати чотири додатки у вікнах, кожне з яких буде працювати в реальному часі "без гальм".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: