Обсяги транзитних перевезень впали на 21% - Вілкул

Вівторок, 15 жовтня 2013, 16:35

У 2013 році Україна скоротила обсяги транзитних перевезень на 21%.

Про це заявив віце-прем'єр Олександр Вілкул у рамках першого Українського форуму транспортної інфраструктури, передає "Лігабізнесінформ".

За словами віце-прем'єра, падіння транзитних поставок пов'язано із зниженням виробництва в базових для транзиту галузях, у тому числі в РФ, яка є головним транзитним партнером для України.

Вілкул зазначив, що для того, щоб максимально використовувати свій транзитний потенціал, необхідно застосовувати нові механізми та методи: перше - максимально використовувати традиційні транзитні схеми, такі як залізниця і чорноморські порти, друге - залучати в порти концесіонерів з власним вантажопотоком, третє - створювати нові транзитні шляхи між Європою і Азією. 

Реклама:

"Потрібно розглядати спільно з РФ, Словаччиною та Австрією великі проекти, такі як транзит за маршрутом Китай-Відень по широкій колії" - додав він.

"Також проекти Чорне море-Балтійське море, в першу чергу це стосується контейнерних проектів. Це ті компенсатори, якими ми можемо збільшити транзит і компенсувати, те зниження кількості транзитних вантажів, яке є сьогодні," - зазначив віце-прем'єр.

За його прогнозами, збільшення транзиту дозволить збільшити ВВП України на 5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: