Рада відмовилася із першого разу акціонувати "Аграрний фонд"

Четвер, 10 жовтня 2013, 14:41

Верховна рада відправила на повторне перше читання проект закону, яким передбачалося створення публічного акціонерного товариства "Аграрний фонд".

Відповідне рішення підтримав 231 депутат.

Перед цим спікер парламенту Володимир Рибак ставив документ на голосування у другому читанні і в цілому, але він отримав лише 222 голоси при мінімально необхідних 226.

У пояснювальній записці документу зазначається, що зараз "Аграрний фонд є державною спеціалізованою установою, уповноваженою Кабінетом Міністрів України провадити цінову політику в агропромисловій галузі".

Реклама:

Такий його статус, на думку авторів законопроекту, призводить до "недостатності та несвоєчасності фінансування установи ставить під загрозу виконання доручень Уряду та норм чинного законодавства".

"Створення ПАТ "Аграрний фонд" надасть можливість залучати, у разі необхідності кошти не лише з державного бюджету, виконувати функції цінового регулятора на організованому аграрному ринку, шляхом використання ресурсів державного інтервенційного фонду для нівелювання цінового коливання цін на споживчих ринках через механізм їх реалізації на організованому аграрному ринку, запровадити страхування об’єктів державного цінового регулятора, що дозволить уникнути нанесення збитків державі", - зазначається у документі.

При цьому під час розгляду законопроекту у сесійному залі опозиційні депутати виступили проти його ухвалення, оскільки "таким чином, фонд буде фактично відчужений у приватну власність".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: