Азаров доручив забудувати "Олімпійський" ще на 69 мільйонів

Неділя, 8 вересня 2013, 12:29

Уряд доручив міністерствам і столичній владі допрацювати проект і почати спорудження льодової арени та багатофункціонального спорткомплексу з тенісними кортами на території НСК "Олімпійський".

Про це пише газета "Сегодня".

Як зазначає видання, будівництво анонсувалося ще до проведення "Євро-2012", але розпочнеться не в поточному році, як планувалося, а навесні наступного - 2014 року.

Нові об'єкти з'являться на даху 5-поверхової зони гостинності, яку для фіналу Євро-2012 звели за 463 мільйони гривень впритул до "Олімпійського", на місці льодової ковзанки "Крижинка" й тенісних кортів.  

Реклама:

У будівлі планують розмістити парковку, адміністрацію стадіону, антидопінговий центр та музей спорту.

На даху спорудять блок з шести критих кортів і два універсальних комплекси, кожен з яких розрахований на 3 тисячі глядачів. У першому - льодово -тренувальному - буде хокейний майданчик зі штучною кригою, а навколо неї на трьох поверхах розмістять роздягальні, трибуни та туалети.

У другому комплексі - ігровій зоні - з'явиться майданчик-трасформер з синтетичним покриттям. Він буде налаштовуватися під гру в теніс, гандбол, волейбол чи баскетбол. Влітку спортсмени матимуть можливість тренуватися під відкритим небом на 9 тенісних кортах.

Вартість робіт оцінюють у 69 мільйонів гривень.

"Проект ще потрібно доопрацювати. Раніше весни будівництво, навіть при повному фінансуванні, почати неможливо", - зазначають проектувальники.

У свою чергу в КМДА заявили, що не братимуть фінансової участі у будівництві.

"Олімпійський" - власність Мінінфраструктури. Місто не має права там нічого будувати. Ми можемо сприяти, наприклад, у розробці містобудівної документації" , - пояснив заступник голови КМДА Михайло Кучук.

За його словами, будівництво Льодової арени на "Олімпійському" потрібне, оскільки будівля недобудованого Льодового стадіону на Глушкова, 5 у Голосіївському районі – у приватній власності.

"У планах власника - реконструювати стадіон і побудувати поруч ТРЦ. Але поки не вирішені питання з відведенням землі і тривають суди щодо законності приватизації", - зазначив заступник голови КМДА.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: