Росія затіяла чергову війну з молдавськими виноробами

Субота, 7 вересня 2013, 12:57

Росія найближчим часом має намір заборонити ввезення молдавських вин.

Про це в суботу заявив головний державний санітарний лікар РФ, голова Росспоживнагляду Григорій Онищенко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ситуація дуже швидко і неухильно йде до того, що, незважаючи на заклинання молдавських офіційних осіб, ми все-таки, мабуть, найближчим часом підемо на крайні заходи", - заявив він.

"Мені стало відомо, що повернувся з Москви міністр сільського господарства Молдови заявив, що він проводив переговори. З нами переговорів не велося", - повідомив Онищенко.

Реклама:

Як повідомлялося, 3 вересня голова Росспоживнагляду сказав, що у нього є питання до якості вина, яке надходить з Молдови.

"Ми не виключаємо повернення до ситуації 2006 року (коли був повністю закритий доступ молдавської виноробної продукції на російський ринок). При ускладненні ситуації російська сторона залишає за собою право в односторонньому порядку прийняти адекватні заходи, щоб запобігти завезення до Росії недоброякісної алкогольної продукції", - заявив він тоді.

"Попередження, які висловлювалися російською стороною щодо якості молдавської продукції, матеріалізувалися у вигляді забраковки минулого тижня чотирьох партій молдавської алкогольної продукції загальним обсягом понад 28 тис. літрів", - повідомив глава Росспоживнагляду.

За словами Онищенка, в 2013 році в Росію з Молдови надійшло 3844 партії алкогольної продукції обсягом понад 24 млн літрів.

У 2006 році Росія заборонила постачання вина з Молдови, посилаючись на проблеми з якістю. Десятки молдавських виробників пройшли процедуру допуску і відновили поставки в РФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: