Ставицький каже, що у власний видобуток газу та нафти вкладуть 3 мільярди

П'ятниця, 6 вересня 2013, 12:37

У найближчі роки лише в геологорозвідуальні роботи з метою забезпечення країни нафтою і газом власного видобутку буде вкладено близько 3 млрд гривень інвестицій.

Про це під час "години запитань до уряду" в парламенті заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, повідомляє "Укрінформ".

"Розраховую, що найближчим часом, а саме в період з 2014 по 2017 рік, у власний видобуток у нашій державі буде вкладено тільки в геологорозвідку приблизно 3 млрд долраів, що дасть потужний поштовх для того, щоб у майбутньому забезпечити повністю нашу країну газом і нафтою власного видобутку", - сказав міністр.

Ставицький підкреслив, що уряд наполегливо працює над вирішенням питання збільшення газу власного видобутку. У цьому контексті він нагадав, що цьогоріч вже підписано перший потужний інвестиційний контракт з компанією Royal Dutch Shell щодо видобутку газу на Юзівській газоносній площі, розташованій у межах Донецької та Харківської областей.

Реклама:

"Ми розраховуємо, що тільки у найближчі 2 роки тільки від цієї компанії буде залучено щонайменше близько 500 млн доларів на геологорозвідку і подальші інвестиції в обсязі приблизно 10 млрд доларів до промислового виробництва", - повідомив посадовець.

Стосовно видобутку газу на Олеській газоносній площі компанією Chevron міністр поінформував, що це питання наразі перебуває на розгляді в обласних радах Івано-Франківської та Львівської областей.

"Ми знаходимо порозуміння. Я особисто приймав участь у деяких зібраннях, ми отримали всі необхідні зауваження, які міжвідомча робоча комісія вичерпно виконала в угоді про розподіл продукції з компанією Chevron по Олеській площі. Розраховую, що в цьому році ми також завершимо всі питання стосовно підписання цієї угоди", - зазначив Ставицький.

Окрім того, поінформував посадовець, у розробці перебуває питання укладення договору про розподіл продукції з компанією Exxon Mobil щодо видобутку газу на глибоководному шельфі Чорного моря.

"Це також дуже серйозне питання, очікуємо на підписання восени. І по-четверте - у нас є заявки від провідних компаній, а саме італійської компаній ENI, щодо розробки на мілководному шельфі", - підсумував міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: