"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ВР відправила на доопрацювання законопроект про митний тариф

Вівторок, 3 вересня 2013, 14:13

Рада відправила на доопрацювання один із євроінтерграційних законопроектів № 2105а, яким пропонується збільшити в два рази мита на імпортну продукцію, при цьому знизивши мита на окремі види товарів.

"За" пропозицію доопрацювання проголосували 258 народних депутатів з мінімально необхідних 226.

Як зазначається у пояснювальній записці, законопроектом передбачається зменшення пільгових ставок ввізного мита на деякі готові або консервовані продукти ( ракоподібні, молюски та інші водяні безхребетні ) - з 20 до 15%; приготовлені або консервовані фрукти, горіхи та інші їстівні частини рослин без додавання спирту і цукру - з 15 до 10 %; моторні транспортні засоби, обладнані для тимчасового проживання людей - з 6 до 5%, нові автомобілі легкові з робочим об'ємом циліндрів двигуна понад 3 тыс куб. см - з 6 до 5 %; човни, катери моторні та морські - з 8 до 7,5%.

"На поточний момент на 86,6 % підкатегорій митного тарифу встановлено однаковий рівень повної і пільгової ставки ввізного мита , що не стимулює імпортерів до декларування відомостей про країну походження товарів", - пояснюється у записці.

Реклама:

Як зазначається у документі, за прогнозними розрахунками Мінфіну у разі підняття у два рази рівня повних ставок мита митного тарифу, виходячи з аналізу обсягів імпорту за 2012 рік та фактично сплачених сум ввізного мита, орієнтовна сума додаткових надходжень до держбюджету на рік може скласти 440 млн гривень.

"Пониження ставок ввізного мита на окремі товарні підкатегорії відповідно до тарифних зобов’язань в рамках членства в СОТ не матиме впливу на держбюджет з 1 січня 2014 року, оскільки згадані знижені ставки мита вже з 1 січня 2013 стягуються митними органами України", - йдеться у пояснювальній записці.

Як повідомлялося, на поточному тижні ВР має прийняти шість законопроектів, які стосуються підписання асоціації з Європейським союзом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: