Прокуратура завела справу за фактом захоплення ТЦ "Глобус"

Четвер, 26 вересня 2013, 20:38

Київська прокуратура відкрила кримінальне провадження у зв'язку із спробою рейдерського захоплення ТЦ "Глобус".

Про це зазначається на сайті відомства.

"Органами столичної прокуратури відкрито кримінальне провадження за зверненням інвесторів ТЦ "Глобус" про спробу рейдерського захоплення адміністративних приміщень торговельного центру", - йдеться в повідомленні.

В прес-службі прокуратури також зазначили, що, за твердженнями заявників, 21-22 вересня невстановлені особи виламали двері та проникли до адміністративного корпусу ТЦ "Глобус", що знаходиться на Майдані Незалежності, вимагаючи передати їм управління установою.

Реклама:

За інформацією речників, відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 194 КК України "Умисне знищення або пошкодження майна" та статтею 356 КК України "Самоуправство".

"Проведення досудового розслідування доручено Печерському райуправлінню міліції, його хід перебуває на контролі прокуратури", - наголошує прес-служба.  

Як відомо, в четвер вдень ЗМІ розповсюдили заяву представників компанії London & Regional Properties (Лондон ), що володіє торговим центром "Глобус", про рейдерське захоплення ТЦ в ніч з 21 на 22 вересня

За словами директора компаній London & Regional в Україні Святослава Ільченка, він звернувся до міліції, але "реакції майже не було ніякої".

"Приїхала група "Беркута", вони зайшли в ТЦ "Глобус", але ніяких дій щодо зупинення силового захоплення "Глобуса" з їхнього боку не відбувалося", - зазначив він.

Як зазначає Ільченко, пізніше невідомі особи захопили центри управління постами, картки доступу співробітників центру були анульовані.

"Після цього практично всіх співробітників, у тому числі і мене, витіснили з приміщення. О 3 годині ночі ТЦ був захоплений повністю", - повідомив він.

Як зазначив старший партнер юридичної компанії ТОВ "КМ Партнери" (Київ) Олександр Мінін, рішенням Солом'янського суду від 16 вересня 2013 на посаді директора підприємства "Глобус"була відновлена Олена Морріс.

Але, за його словами, вона раніше ніколи не займала цієї посади.

"У цій ситуації ми маємо, що формально нібито має місце трудовий спір, але його використовують як привід для фактичного встановлення контролю над активами підприємства", - сказав він.

Він додав, що це рішення ще не вступило в законну силу і було оскаржене.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: