"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін: на 90% техрегламенти ЄС і Митного Союзу співпадають

Середа, 25 вересня 2013, 17:49

На 90% основи технічних регламентів Європейського Союзу і Митного Союзу співпадають.

Про це заявив урядовий уповноважений з питань співпраці із Росією, державами-учасниками СНД, Євразійського економічного співтовариства та іншими регіональними об'єднаннями Валерій Мунтіян, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

"Україною прийняте рішення, воно погоджено безпосередньо з Євразійською комісією. Нами зараз складені листи, погоджені графіки і йде збір необхідної інформації на перспективу, бізнес-планів, які саме товарні групи, яка продукція планується до постачання на територію Митного Союзу, а також відповідність цієї продукції технічним регламентам цієї митної території", - зазначив він.

"Дана робота, зокрема, передбачена підписаним меморандумом про співробітництво у сфері технічного регулювання. І у відповідності з цим ми проводимо перемовини, консультації і засідання експертних груп", - сказав Мунтіян.

Реклама:

За його словами, українськими експертами був проведений ретельний аналіз, який показав, що на 90% основа техрегламентів ЄС і Митного Союзу співпадає, проте є й відмінності.

"Євразійська комісія згодна, що Україна може приєднуватись до регламентів Митного Союзу як на альтернативній, так і безальтернативній основі", - уточнив він.

"Мінекономрозвитку разом з іншими центральними органами виконавчої влади здійснює відповідні розрахунки і розробляє механізми для реалізації даного сценарію. Українська сторона також запропонувала варіант угоди щодо взаємного визнання результатів оцінки відповідності продукції технічним регламентам", - зазначив чиновник.

"Але хочу зазначити: Україна виходить насамперед з того, щоб її національні регламенти і стандарти якнайкраще забезпечували безпеку громадян і навколишнього середовища, тобто ми не дивимось, на, так би мовити, "політичне забарвлення" техрегламентів", - сказав Мунтіян.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: