"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров вкотре попередив за газові борги перед "Нафтогазом"

Вівторок, 24 вересня 2013, 14:41

Кабмін попереджає керівників низки регіонів про персональну відповідальність за борги підприємств комунальної теплоенергетики перед "Нафтогазом" за спожитий газ і вимагає розрахуватися з компанією до 15 жовтня.

Про це йдеться в повідомленні уряду, передають "Українські новини".

Як повідомляється, таке рішення було прийнято під час наради під головуванням прем'єр-міністра Миколи Азарова 23 вересня.

Під час наради міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник доповів, що за дорученням уряду Мінрегіон провів аналіз заборгованості за спожитий природний газ підприємствами комунальної теплоенергетики.

Реклама:

"Аналіз показує, що діючі тарифи практично скрізь покривають витрати з виробництва теплової електроенергії. За газ, теплоенергію потрібно розраховуватися вчасно. Така недбалість, яку допускають окремі теплокомуненерго, неприпустима. Треба мобілізувати всі зусилля і погасити заборгованість. І припинити говорити про необхідність підвищувати тарифи: такої необхідності немає", - заявив Азаров.

Прем'єр також доручив створити відповідну комісію, яка б розібралася з цими питаннями на місцях.

За результатами наради, уряд зобов'язав погасити наявну заборгованість перед " Нафтогазом " до 15 жовтня.

Про результати роботи відповідальні керівники повинні доповісти уряду.

Нагадаємо, 21 серпня Кабмін дозволив "Нафтогазу " здійснити закрите розміщення облігацій на суму 4,8 млрд гривень для погашення боргу за кредитними договорами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!