"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

З Нового року поїздка в метро коштуватиме 5 гривень

Вівторок, 24 вересня 2013, 10:03

З 1 січня в Києві запрацює нова система оплати проїзду в громадському транспорті.

Про це пишуть "Вести", посилаючись на проект з новими цінами, який передали міська влада в Кабмін.

У результаті змін будуть введені два види квитків - на кількість поїздок і на певний період часу (від одного дня до року ).

Друга новела: мінімальна вартість поїздки складе 1,67 грн . Третя: одним квитком можна буде користуватися у всіх видах транспорту (крім маршруток ).

Реклама:

5 гривень коштуватиме єдиний проїзний квиток, який дозволить їздити різними видами транспорту не більше 75 хвилин (1 поїздка в метро).

Відлік часу починається з моменту активізації квитка: коли ви прикладете його до турнікету в метро або до валідатора в наземному транспорті. Якщо на 74 -й хвилині ви встигнете увійти в автобус або метро і прикласти картку, то можете їхати далі, не купуючи новий квиток. Коли термін дії квитка закінчиться, то валідатор або турнікет вам про це повідомить.

При покупці квитка на 10 поїздок, проїзд в одному виді транспорту за підрахунками редакції обійдеться в 3,50 грн, а при купівлі 100 поїздок - всього 3,05 грн.

Також з'явиться персоналізований квиток з необмеженою кількістю поїздок - на місяць , три місяці або на рік. При купівлі такого квитка в пункті з продажу вас сфотографують і вже через кілька хвилин видадуть ваш проїзний з фото, так що ви не зможете передати його комусь іншому.

Після закінчення терміну квиток можна буде поповнити через термінал (30, 90 або 365 днів).

За допомогою цієї системи влада планує викорінити "зайців " і махінації з жетонами в метро і почати заробляти на продажі квитків.

"Ми намагаємося добитися популярності громадського транспорту через гнучку систему оплати . Постійним пасажирам не доведеться стояти біля кас, а платити за проїзд вони будуть менше, ніж зараз. А громадський транспорт буде отримувати на початку року гроші від продажу річних проїзних і зможе планувати роботу. Також ми хочемо розібратися, скільки пільговиків користується транспортом, і платити тільки за кількість поїздок" , - сказав "Вестям " заступник голови КМДА Михайло Костюк.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!