Майже 75% керівників у владі – вихідці з Донеччини

Неділя, 22 вересня 2013, 14:33

Майже в половині міністерств Кабінету міністрів більшість керівних посад належать вихідцям з Донецької та Луганської областей.

Аналогічна ситуація спостерігається в Генпрокуратурі, СБУ, судах і на рівні обласної влади, повідомляє "Дзеркало тижня".

Такі дані, засновані на офіційних біографіях майже 300 осіб, в чиї функціональні обов'язки входять розробка, прийняття та реалізація рішень у всіх сферах.

Загальновідомо, що до донбаському земляцтву в Україні відносяться президент, прем'єр -міністр, два віце -прем'єра, глава парламенту, секретар Ради нацбезпеки, голова Нацбанку, генпрокурор і глави чотирьох найбільш значущих судів, включаючи Конституційний.

Реклама:

Серед міністерств лідерство належить Міністерству енергетики та вугільної промисловості, керівництво якого на 75% складається з вихідців з Донбасу, Міністерству молоді та спорту (75%) і Міністерству соціальної політики (66,7%).

Керівництва "стратегічно важливих" МВС та Міндоходов складаються з "донецьких" відповідно на 50% і 56,7%.

У міністерствах концентрація донбаського земляцтва прямо відповідає близькості міністерства до силових важелів або великим фінансовим потокам.

"Донбасизація" Гепрокуратури (40% керівного складу) та СБУ (25%) ілюструє, наскільки широко розрослися повноваження першого органу і як "спрощені" можливості другого", - зазначає видання.

У квартетах обласної влади вихідці з Донбасу не представлені лише в західних областях. Найбільше "донецьких" серед керівників місцевих управлінь Міндоходів (15 осіб) та обласних прокуратур (13), також 12 "донецьких" очолюють облуправління МВС, 7 - керують областями.

"Всього - 287 чиновників, які вершать державну політику, наглядають за законністю та виносять остаточні судові вердикти", - підсумовує видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!