"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Мінфіні запевняють, що підстав для секвестру держбюджету-2013 немає

П'ятниця, 20 вересня 2013, 12:50

У уряду немає підстав для секвестру державного бюджету 2013 року.

Про це заявив заступник міністра фінансів Анатолій Мярковський, передає "Інтерфакс-Україна".

"Завдяки раціональному та ефективному використанню бюджетних коштів, зваженій політиці витрат, дефіцит державного бюджету утримується на рівні нижче, ніж передбачений розписом", - сказав він, виступаючи під час години питань до уряду з виконання державного бюджету на 2013 рік.

За словами Мярковського, за 8 місяців 2013 дефіцит держбюджету становив 34,8 млрд гривень, що відповідає 69 % річного показника.

Реклама:

Він зазначив, що річний показник дефіциту встановлено на рівні 50,6 млрд гривень.

За його словами, дефіцит загального фонду держбюджету становить 38,4 млрд гривень, що менше, ніж визначено розкладом на 6,1 млрд гривень.

Мярковський нагадав, що ст.54 Бюджетного кодексу визначає процедуру по внесенню змін до державного бюджету на поточний рік, що стосуються скорочення витрат.

Згідно з цією статтею, у разі недоотримання надходжень до загального фонду держбюджету більш ніж на 15 %, відповідно з результатами квартального звіту, готуються пропозиції щодо внесення змін до держбюджету щодо скорочення витрат.

"На сьогоднішній день у нас відсутні підстави для ініціювання таких змін, тому що у нас набагато вищий відсоток виконання бюджету", - підкреслив він.

Також заступник міністра повідомив, що на даний момент в уряді ведеться робота з доопрацювання законопроекту про держбюджет на 2014 рік і уряд очікує відповідних пропозицій, у тому числі і від Верховної ради.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!