Samsung втрачає лідерство на ринку моніторів

Понеділок, 2 вересня 2013, 16:49

Дослідницький підрозділ тайванської аналітичної компанії TrendForce WitsView опублікувало прогноз по світовому ринку РК- моніторів в споживчому секторі.

Про це пишуть "Вести економіка" .

Згідно з цими даними в поточному році світові виробники випустять на ринок близько 120 млн пристроїв, і це на 7,1 % менше показника річної давності.

Попит на РК -монітори продовжує падати разом з світовим ринком ПК, придушений зростаючою популярністю мобільних девайсів.

Реклама:

Щоб утримати свій бізнес з випуску моніторів на плаву, компанії змушені переорієнтувати його на монітори з великими діагоналями та інші більш рентабельні продукти.

Південнокорейська Samsung Electronics серед найбільших світових виробників РК - моніторів не є винятком.

Компанія скоротила постачання неприбуткових моделей , а разом з ними і план з випуску невеликих комп'ютерних дисплеїв , заглибившись у розробку пристроїв з великими дисплеями.

Проте, згідно з даними WitsView, в 2013 року Samsung позбудеться статусу найбільшого виробника і скотиться в списку вендорів на третє місце, поступившись компаніям Dell і AOC/Philips.

Очікується, що Samsung завершить рік з показником в 17,3 млн випущених моніторів, що на 24,1 % менше, ніж рік тому.

За інформацією іншої аналітичної компанії, ITResearch, в Росії Samsung теж втратить статус лідера. Перший рядок рейтингу займають компанія Acer. У трійку кращих також увійде BenQ, витіснивши звідти ще одного південнокорейського вендора - LG.

Експерти відзначають , що в II кварталі 2013 року на території Росії було продано 850 тис. моніторів. Це на 11 % менше показника річної давності . У грошовому вираженні обсяг ринку знизився на 10 % , опустившись до позначки 150 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!