"Екс-нафтогазівцю" дали 25 мільйонів на газифікацію сіл

П'ятниця, 9 серпня 2013, 10:10

ПАТ "Чернігівгазбуд" уклало низку угод з сільрадами Чернігівської області на будівництво газопроводів загальною вартістю 25,38 млн гривень.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Вовчківська сільська рада Козелецького району заплатить фірмі 13,75 млн гривень за підвідний газопровід високого тиску до сіл Вовчок та Підлісне.

Від Стависької сільради цього ж району фірма отримає за підвідний газопровід до села Стависького ще 6,31 млн гривень.

Реклама:

Решту 5,32 млн гривень віддасть фірмі Оленівська сільська рада Борзнянського району, яка через два тендери замовила три черги будівельних робіт по газопроводу в село Оленівка.

Згідно із даними SMIDA, основним власником фірми "Чернігівгазбуд" є директор компанії - Володимир Моцьор (68% акцій), в минулому депутат Козелецької райради (2006-2010 роки) і директор Чернігівської філії ДП "Нафтогазмережі" НАК "Нафтогаз України" (2009-2010 роки).

Згідно із даними "ВДЗ" за останні 5 років фірма почала вигравати тендери влітку 2011 року і за ці два роки отримала держзамовлень на 31,09 млн гривень.

На обох тендерах у Козелецькому районі єдиним допущеним до участі конкурентом було ПАТ "Будівельно-монтажне управління по газифікації".

Згідно із даними SMIDA, основним акціонером фірми "БМУ по газифікації" є ТОВ "Інвестиційно-будівельна компанія "Поділля" екс-голови Хмельницької облради Анатолія Овчарука та Олександра Зайця, депутата Кам’янець-Подільської міської ради від "Фронту змін".

Натомість на обох тендерах Борзнянського району єдиним допущеним конкурентом стало ПП "ВТ Кіровоград-Трансгазбуд".

З 2005 року власницею фірми є Галина Черняк, однак заснував її в 2003 році Василь Вінницький, депутат Кіровоградської облради від Партії регіонів, голова постійної комісії з питань реформування ЖКГ, архітектури, будівництва й містобудування.

У попередньому скликанні він був депутатом Блоку Юлії Тимошенко. Згідно із даними "ВДЗ", за останні 5 років "Кіровоград-Трансгазбуд" виграв тендерів на 64,53 млн гривень, практично усі в Кіровоградській області.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!