Норвегія поставляє до Росії заражену рибу

Четвер, 8 серпня 2013, 11:59

Россільгоспнагляд виявив недоброякісну рибну продукцію, що надійшла з Норвегії.

У норвезькій трісці, лососі і печінки тріски виявлено надзвичайно небезпечні для здоров'я людей бактерії кишкової палички, передають "Вести экономика".

"При лабораторних дослідженнях печінки тріски мороженої, виробленої норвезьким підприємством M 47 (Veidar I), в оселедці мороженому, що надійшла з підприємств M 199 (Vikomar AS) і H 12 (Gardar), в партії хребетних кісток лосося морожених, виробленої підприємством H-72 (Austevoll Laksepakkeri AS) виявлено бактерії групи кишкової палички, у зв'язку з чим прийнято рішення попередити державну ветеринарну службу Норвегії про неприпустимість подібних порушень", - заявили у Россільгоспнагляді.

Як пише видання, норвезька ветеринарна сертифікація продукції для Росії носить формальний характер, а гарантії її відповідності нормам і вимогам законодавства Росії і Митного союзу недостовірні. Ці порушення носять систематичний характер, пояснює Россільгоспнагляд.

Реклама:

"При цьому слід враховувати, що Россільгоспнагляд не має можливості проводити лабораторну перевірку кожної партії продукції, обмежуючись вибірковим моніторингом", - зазначили у відомстві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!