Партнери зятя Джарти та офшор Фірташа відібрали військове містечко

Вівторок, 6 серпня 2013, 11:09

Суд залишив військове майно вартістю 500 тис гривень, розташоване у Сімферополі, вул. Зовнішня, 21, у власності ТОВ "Кримська аграрна група".

Про це свідчить постанова Вищого господарського суду України від 29 липня 2013 року, пишуть "Наші гроші".

Військовий прокурор наголошував, що це є держмайно військового містечка №85 загальною площею 3,191 тис кв. м, яке розташоване на земельній ділянці площею 5,3 га, і воно було відчужено незаконно.

Суд першої інстанції задовольнив позов прокурора і постановив витребувати військове майно у "Кримської аграрної групи", посилаючись на те, що Кабмін не був стороною угоди купівлі-продажу військового майна і не ухвалював жодних рішень з цього приводу, відтак військове майно вибуло з володіння держави поза волею його власника.

Реклама:

Однак апеляційний суд це рішення скасував. Він визнав "Кримську аграрну групу" добросовісним набувачем майна, оскільки на час купівлі-продажу спірні будівлі на підставі рішення госпсуду АР Крим від 25 вересня 2009 року належали фірмі "Ардвитех".

Разом з тим, прокурор не довів, що нерухомість вибула з володіння Міноборони без його волі. Вищий госпсуд підтримав це рішення апеляційної інстанції.

Як свідчать дані судового реєстру, військове майно перепродавалося тричі. Спочатку ПП "Опт-Тайм" "підрядним способом виконало будівництво об’єктів нерухомого майна" по вул. Зовнішній у Сімферополі, після чого у червні 2009 року продало його ТОВ "Автотранс005" за 450 тис гривень.

"Автотранс005" у серпні 2013 року перепродав це майно фірмі "Ардвитех" за 600 тис гривень, а остання у листопаді 2009-го - "Кримській аграрній групі" за 650 тис гривень.

Власниками "Кримської аграрної групи" є кіпрська компанія "Фолестер консалтінг ЛТД" (17%), панамська фірма "Fortmix Investments Corporation" (33,4%), а також Володимир Сагайдак (8,3%) і Віталій Шатунов (8%) з Армянська та Олексій Феофілактов (33,3%) з Сімферополя.

Олексій Феофілактов разом із австрійською компанією "Уеллмайнд інвест гмбх" є співзасновниками ТОВ "Развитие Крым". Директором "Уеллмайнд інвест гмбх" є депутат від Партії регіонів Валерій Омельченко, чоловік доньки екс-голови Радміну АРК Василя Джарти Вікторії Джарти, замголови Господарського суду Києва.

Панамський офшор "Fortmix Investments Corporation" разом із головою правління "Укртрансгазу" Сергієм Винокуровим та керівником "Укргазвидобутку" Юрієм Борисовим у 2004 році заснували ТОВ "Марія".

Зауважимо, що Марією звати матір Дмитра Фірташа, а Борисов і Винокуров до призначення у держкомпанії працювали у приватних структурах Дмитра Фірташа.

У свою чергу Володимир Сагайдак разом із міністром курортів і туризму АРК Олександром Лієвим є співзасновниками підприємства "Ресурс".

Лієв у 2006-2009 роках працював у Чернівецькій ОДА. Саме з Чернівців розпочинав свій бізнес Дмитро Фірташ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: