Онищенко запідозрив Україну в реекспорті Roshen через Казахстан

П'ятниця, 30 серпня 2013, 16:38

Глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко підозрює, що Україна намагається налагодити реекспорт цукерок Roshen до Росії через Казахстан.

Про це він заявив в Петербурзі, пише "ИТАР-ТААС".

За словами Онищенка, під час його візиту на Далекий Схід його спробували напоїти чаєм з цукерками, серед яких був "до болю знайомий Roshen".

На думку головного санітарного лікаря РФ, на Далекий Схід більшість продукції потрапляє через Новосибірськ і Челябінськ, куди, у свою чергу, поставки йдуть з Середньої Азії.

Реклама:

"Думаю, Україна налагоджує схеми реекспотра через Казахстан. Якщо це буде, переговори можуть у нас затягнутися", - сказав Онищенко, додавши, що дав команду перевірити цю інформацію.

"Якщо це так, то буде біда", - сказав він.

Нагадаємо, Росспоживнагляд ввів в кінці липня заборону на поставки в Росію кондитерської продукції з українських фабрик компанії Roshen у зв'язку з порушеннями вимог до якості, маркування та безпеки продукції.

У середині серпня за підсумками російсько-українських переговорів за участю голови Росспоживнагляду Онищенко і міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка було прийнято рішення про те, що інспекції пройдуть на всіх українських заводах компанії і Росспоживнагляд буде здійснювати контроль за кожною партією цукерок спільно з українськими лабораторіями.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: