"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна йде на рекорд за врожаєм соняшника

Вівторок, 27 серпня 2013, 14:16

Урожай соняшника в Україні в 2013 році становитиме близько 9 млн. тонн, що приблизно на 7% більше порівняно з 2012 роком.

Такий прогноз дає начальник агрометеорологічного відділу Українського гідрометцентру Тетяна Адаменко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Соняшник йде на рекорд. Ми прогнозуємо врожай 9 млн. тонн", - сказала вона, зазначивши, що середня врожайність цієї культури очікується на рівні 18 ц/га.

За її даними, на сьогодні соняшник прибрано з 4% прогнозованих площ (195 тис. га). Намолот насіння становив близько 251,5 тис. тонн за середньої врожайності 12,9 ц/га.

Реклама:

Вона також підтвердила прогноз урожаю кукурудзи в Україні - 25 млн тонн. Експерт зазначила, що врожай цієї культури вже сформовано і найближчим часом розпочнеться її масове збирання.

Вона вважає, що в цьому році для посівів кукурудзи склалися сприятливі погодні умови, зокрема температурний режим і достатня кількість вологи. Водночас, за словами Адаменко, Херсонська область через посушливу погоду втратить близько 30% врожаю кукурудзи.

Як повідомлялося, за інформацією Державної служби статистики, урожай соняшника в минулому році скоротився на 3,5% - до 8,4 млн. тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!