"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд може узгодити УРП iз Chevron і без облради - Ставицький

Середа, 21 серпня 2013, 17:01

Кабiнет міністрів спробує узгодити угоду про розподiл продукцiї (УРП) iз Chevron i ТОВ "Надра Олеська" щодо Олеської площi через Верховну Раду, якщо цього не вдасться зробити через вiдповiднi обласнi ради.

Про це заявив мiнiстр енергетики та вугiльної промисловостi України Едуард Ставицький на брифінгу в середу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".  

"Якщо в них (Iвано-Франкiвської облради) не змiниться позицiя, i тi пропозицiї, якi вони вже надали, а ми їх оформили - вони не сприятимуть тому, щоб це (узгодження УРП) вiдбулося, то уряд буде змушений винести це питання на розгляд у парламентi", - сказав вiн.

Водночас мiнiстр висловив сподiвання, що Iвано-Франкiвська облрада все-таки пiде назустрiч уряду, i Chevron зможе працювати на Олеськiй площi.

Реклама:

Як повiдомлялося, напередоднi в парламентi було зареєстровано законопроект, що передбачає передання функцiй з узгодження УРП вiд мiсцевих рад до облдержадмiнiстрацiй.

Iвано-Франкiвська облрада 20 серпня вiдмовилася узгодити УРП iз Chevron i ТОВ "Надра Олеська".

При цьому депутати вирiшили не закривати розгляд цього питання, а протокольно доручили головi Iвано-Франкiвської облради Василю Скрипничуку звернутися до Кабмiну з пропозицiєю вивчити напрацьованi робочою групою, створеною при облрадi, пропозицiї до проекту УРП, внести до нього вiдповiднi змiни та знову направити його на розгляд облради.

Депутати, зокрема, наполягають на тому, щоб однiєю зi сторiн i повноправним учасником проекту УРП була структура, засновником якої була б територiальна громада областi.

Ця структура, на думку депутатiв, має представляти iнтереси мiсцевих громад областi, брати безпосередню участь у розподiлi продукцiї, проведеннi монiторингу та контролi над реалiзацiєю проекту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: